Мениджърът Алесандро Мани доведе преди дни във Враца трима млади италиански футболисти, предават от пресцентъра на клуба. Това са вратарят Анджело Монтенегро, на 20 години, нападателят Федерико Дзини, на 21 г., и 22-годишният халф Алесандро Дел Джинио. Идеята му е те да се обиграват във Враца.

„Работя предимно в чужбина, като задачата ми е както да предлагам италиански играчи, така и да водя от чужбина футболисти, които да продавам на италианския пазар и други страни от Европа...Конкретният проект, заради който съм тук, е да помагам на Ботев Враца с играчи. Идеята за това се роди от преди 2 години, когато се запознах с ръководството на местния футболен клуб и поддържам добри контакти с Вашите ръководители. За разлика от престоя на предишните си сънародници, аз нямам намерение да издържам или управлявам този клуб, а само да му помагам (мениджърът има предвид неуспешния опит на Пепино Тири да поеме Ботев през лятото на 2012 година, който завърши катастрофално за врачани – б.а.)“, споели агентът.

„Решихме с моите колеги да помагаме на Ботев по този начин, без да се намесваме в управлението му или да го искаме. Ние ще спонсорираме определени инициативи и ще опитаме да наложим тук наши играчи, или поне да им се даде шанс да се обиграват. Това е нашата идея...Бихме искали тези играчи да стават по-добри именно в Ботев, за да може в по-късен етап да им търсим нови клубове. В същото време ще наблюдаваме възможностите и на местните играчи със същата цел – да ги предлагаме чрез трансфери на други пазари с по-големи икономически възможности. Това сътрудничество със сигурност ще е в полза на вашите футболисти, които ще можем да предлагаме в Италия, а и в други европейски страни“, каза още агентът.